Comuna Frumosu
Category : Uncategorized
Din momentul întemeierii localităţii şi până în zilele noastre, în această zonă au trăit la un loc oameni de religii și etnii diferite.
Conform recensământului efectuat în 2011, populația comunei Frumosu se ridică la 3.220 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior din 2002, când se înregistraseră 3.582 de locuitori.[1]Majoritatea locuitorilor sunt români(98,73%). Pentru 1,27% din populație, apartenența etnică nu este cunoscută.[2] Din punct de vedere confesional, majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (98,66%). Pentru 1,27% din populație, nu este cunoscută apartenența confesională.[5]
În interiorul comunei Frumosu se desfăşoară diferite activități în cele trei cămine culturale și în sala de festivități, de către ansamblul din comună “ Brăduțul” și de către cetățenii din comună.
În cultura comunei Frumosu sunt cuprinse numeroase ocupații, meșteșuguri și tradiții , toate acestea identificand-o ca un teritoriu cu o încărcătură patrimonială specifică. Ansamblul expresiilor diversității noastre culturale reprezintă o inestimabilă resursă pentru asigurarea unei dezvoltării durabile a colectivității.
Zona Obcinelor Bucovinei este inclusă în aria turistică din nordul Moldovei, ce este considerată a III- a din țara noastră în ceea ce privește fluxul turistic (după litoral și valea Prahovei – Brașov), a II-a din punct de vedere al dezvoltării și prima din punct de vedere al numărului, diversității și valorii obiectivelor turistice.
Activitati specifice zonei:
- Fierărit
- Ţesut
- Cusut cămăşi
- Închistrit ouă
- Curelărit
- Sculptură în lemn
- Împletit nuiele
Activitati economice principale:
- Agricultura
- Turism
- Silvicultura
- Industrie prelucrătoare
- Comerţ
- Expoziţii zootehnie