Comuna Frumosu cu un nume atât de pitoresc, este localizată din punct de vedere fizico-geografic în regiunea Obcina Mare – Obcina Feredeului pe cursul mijlociu al râului Moldovița.

Localitatea este mărginită în partea de vest de Obcina Feredeului, având o altitudine  absolută 1400 de metri, iar în partea de est este mărginită de Obcina Mare, ce atinge o altitudine de 1200 metri. Localitatea Frumosu este localizată într-o mică depresiune, ce este orientată în partea de nord-vest-sud-est..

Din punct de vedere administrativ, comuna Frumosu se învecinează cu comunele Vatra Moldoviței (în nord-vest), Sucevița și Mănăstirea Humorului (în nord-est), Vama (în sud-est) și municipiul Câmpulung Moldovenesc (în partea de sud-vest).

.Suprafața totală a comunei este de 9962 hectare, din care 700 de hectare teren intravilan şi restul de 9261 extravilan. Comuna Frumosu are o populaţie de 3464 locuitori, având un număr de 1202 gospodarii, 3 grădiniţe şi 2 şcoli..

Localitatea are în componenţa sa satele: Frumosu, Deia și Dragoșa.

.Satul Frumosu este satul reşedinţă cât şi centrul administrativ teritorial a comunei, având o suprafață de 262.53 hectare ce sunt ocupate în mare parte de construcţii şi de curţi.

Întreg teritoriul comunei se suprapune parţial cu zona Carpaţilor Orientali şi Podişul Sucevei. Aceasta este amplasată în partea centrală a judeţului, la o distanţă de aproximativ 22 de kilometri de Municipiul Câmpulung Moldovenesc, pe drumul Dj 176 Vama-Moldovița. Teritoriul unde este situată această comună este traversat de râul Moldoviţa, ce este afluent al râului Moldova, pârâul Dragoșa, pârâul Frumosu şi pârâul Deia..

Sari la conținut